Blog

Soutěž Lenka

Vyhlášení soutěže s omalovánkou Lenky na zadní straně záložky je tady! Vybrat ty nejlepší nebyl žádný med, ale přesto jsme se nakonec usnesli na 6 nejlepších. Více v článku.

přečíst si

V listopadu budeme s edicí TOPP tvořit papírové lucerničky. Vyrobit si je s dětmi můžete v sobotu 10. listopadu od 15:00 hodin v Domě knihy Knihcetrum.cz. Už se na vás těšíme!

přečíst si

Říjnové tvoření s edicí TOPP se bude nést v duchu podzimních dekorací. Přijďte s námi strávit kreativní odpoledne a odneste si s sebou vlastní výrobek. Těšíme se na vás 6. října v 15:00 hodin v Domě knihy Knihcentrum.cz.

přečíst si

Připravili jsme si pro vás soutěž se třetím dílem Lenčiných katastrofy, která nese podnázev Zaklínaní hadů! Vybarvěte omalovánku, vyfoťte ji a vyhrajte.

přečíst si

První poprázdninové tvoření s edicí TOPP je tady! Poprvé se v novém školním roce potkáme v sobotu 8. září v 15:00 hodin v Domě knihy Knihcentrum.cz a vyrobíme si s dětmi papírové dekorace. Těšíme se na vás!

přečíst si

Říkali jsme si, že by vás možná zajímal i pohled samotných interpretů, na (nahrávání) audioknížky. Podařilo se nám dostihnout dvě naprosto nedostižitelné osobnosti českého herectví a dabingu, veliké profesionály – Aleše Procházku a Libora Terše.

přečíst si

John Perkins je americký ekonom a bývalý lovec ekonomik, který se zabývá praktikami při vyjednávání se zeměmi třetího světa a odhaluje zdroje nestability a antiamerických nálad po celém světě. Vystupuje proti svým bývalým šéfům a bojuje za změny v sociálních, politických a ekonomických systémech. Usiluje o pozměnění společnosti tak, aby se svět stal lepším místem. Jeho kniha Zpověď lovce ekonomik vyšla ve více než 30 jazycích a stala se bestsellerem.

 

 

přečíst si

Bruno Marion, také přezdívaný jako moderní mnich, už 30 let cestuje po celém světě a setkává se s různými lidmi, aby všechny sesbírané myšlenky mohl aplikovat ve své teorii chaosu. Jeho přednášku ke knize Chaos: Praktický průvodce si můžete poslechnout ve čtvrtek 19. července od 18:30 hodin na diskuzním fóru Meltingpot festivalu Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice.

přečíst si

Červenec je již tradičně spojen s mezinárodním hudebním festivalem Colours of Ostrava. Třetí největší město Česka se každoročně na čtyři dny promění v pulsující oázu umění a zábavy. Tato jedinečná akce však není spjata pouze s hudbou, ale také se vzděláním, o čemž se budete moci sami přesvědčit v rámci mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot, jež vám i letos nabídne celou řadu kvalitních českých i zahraničních řečníků.

přečíst si
Markéta Harasimová

V úterý 29. května v 10:00 hodin ožije Dům knihy Knihcentrum.cz kočičím příběhem a zábavným programem. Markéta Harasimová totiž bude dětem předčítat ze své knihy Z deníku kočičky Ťapičky.

Pokud tuto akci nestihnete, navštivte ji s dětmi odpoledne 29. května v 13:30 hodinRegionální knihovně v Karviné.

přečíst si