Recenze: Petrademone – Země nenávratna

Země opředená nejedním tajemstvím a strašidelnými osudy, to je Alamantrah. A přesně to je taky místo, kam se Frida společně s Miriam a dvojčaty Tommym a Gericem musejí vydat. Výprava, která zprvu zahrnovala jen zachránění ztracených psů, se ale rychle zvrtne v něco zcela jiného.

Napětí na každém kroku

Nebezpečná mlha, cizí hlasy, tváře nelidských lidí, co nevypadají jako tváře – s tím vším se musejí kamarádi v Alamantře potýkat. Dokud jsou ale spolu, dá se to zvládnout. Jenže brzy se musí rozdělit a na každého si ten záhadný svět chystá jiné dobrodružství.

Pomocí tohoto zvratu však autor dokázal jednu úžasnou věc. Čtenáři, co četl i první díl, by se to mohlo zdát nepochopitelné, ale tady touto maličkostí dokázal autor ještě posílit napětí, jež umí tak dokonale vykreslit. Už se těšíte, že se dozvíte, jak to dopadne, ale vtom kapitola skončí a pokračuje dějová linka jiné postavy. A vy tak čtete dál a dál, až si ani nevšimnete, že už máte polovinu knihy za sebou.

Tajemná atmosféra

Barnaba se utápí v zoufalství. Jeho žena Cat leží v nemocnici, doktoři neví, co s ní, Astrid ho vydírá, jeho neteře jsou pryč kdesi v té šílené zemi a Annamarie, maminka dvojčat, k němu ztratila veškerou důvěru. A tak mu nezbývá jiná možnost. Aby zachránil svůj svět, může mu pomoct jen jediný člověk.

Když vám k navození petrademonské atmosféry nebude tato recenze stačit, vždycky to ještě zachraňuje jako obvykle dokonalá obálka. Naprosto přesně vystihuje tajemno, jež vychází z každé stránky knihy, až máte pocit, jako byste sami drželi zrcátko nad Knihou bran, která k vám promlouvá skrze tento strašidelný příběh. Kdo ví? Zkuste se začíst a uvidíte. Jen dávejte pozor, nikdy nevíte, kdy se zrovna objeví Noční Kostroun!

Autor: Kristin Sedeni