Vstupte s námi do světa elementů

Když se nám do rukou dostala fantasy young adult série s krásnými obálkami, zbystřili jsme. Tohle by mohlo hezky zapadnout do našeho nakladatelského plánu. Poslali jsme první knížku k posouzení překladatelce (a zároveň naší bývalé kolegyni) Radce Kláskové, která z ní byla nadšená, a tak jsme se natěšili i my a drželi si palce, ať vyjednávání s německým nakladatelstvím klapne. A klaplo!

A tak se dal do pohybu klasický kolotoč, který se točil docela rychle, jelikož jsme chtěli stihnout první díl vydat ještě před Vánoci. Knížka putovala na překlad, na korektury, ke grafičce a pak zase na korektury. Všechno jsme krásně stihli, a tak už si Princeznu noci a Stínů můžete koupit v jakémkoliv knihkupectví nebo na e-shopech.

Abychom vám alespoň trošku přiblížili, do čeho s koupí Princezny jdete: Hlavní postavou je Sayeh, polobohyně Stínů, která po svém vysvobození ze skalního vězení dostane důležitý úkol. Musí světu navrátit Stín, bez něhož neexistuje rovnováha. A proč že byla Sayeh ve skále? Její matka se totiž pokusila Stínem ovládnout svět a zůstala po ní jen zkáza. Za její činy musí pykat právě Sayeh. Ta bojuje s vlastní nejistotou a nenávistí, kterou si ostatní ke Stínu vypěstovali. Naštěstí Sayeh nalezne spojence v polobozích ostatních elementů – Země, Větru, Ohně, a zejména v jistém modrookém princi Vody…

Princezna noci a Stínů: Vzplanutí bohů je prvním dílem dilogie, a tak se po přečtení můžete hned začít těšit na ten druhý, ve kterém bude Sayeh postavena před novou výzvu.