Nahlédněte pod pokličku Lenčiných katastrof

Lenčiny katastrofy

Pamatujete si na Lenku? Holku, která dostala zobcovou flétnu a která jí přináší akorát tak problémy? Tak ta se vrací v druhém dílu Lenčiných katastrof s podnázvem Mezi ovcemi a slepicemi.

Tentokrát se Lenka potýká s partou spolužaček v čele se svou úhlavní nepřítelkyní Barčou Boleslavskou. Ta totiž založila dívčí partu s názvem Kouzelné svůdnice a Lenka se svou kamarádkou Xeňou v ní samozřejmě nejsou. A tak si založí vlastní partu, mnohem lepší. Pojmenují ji Divocí králíci a aby v ní nebyly jenom dvě, přizvou do ní i Pavla. Což nebyl úplně špatný nápad, protože ten má na zahradě stromovou chýši, ve které se skvěle pořádají tajné schůzky party. A zobcová flétna přináší nejen problémy, ale občas dokáže také pomoct. Lenka na ni musí ale pořádně cvičit, protože hrát ve školním orchestru není vůbec žádná hračka…

Lenka zažívá stejně jako v prvním díle mnoho vtipných situací. Tak třeba jsou s Xeňou a s celou třídou pozvány na oslavu Barčiných narozenin, která se samozřejmě neobejde bez různých patálií. A spaní ve stanu taky není žádná sranda!

A k tomu je tady parta Rokerů, kteří nemají Divoké králíky zrovna v lásce. A Divocí králíci jim k tomu tak trochu nahrávají. Třeba tak, že Lenka v noci zahraje na svou flétnu přímo před jejich stanem…

Nechceme vám ale prozradit všechno, abyste si knihu mohli náležitě užít. Pořádně jsme si na ni ale ještě posvítili a přinášíme vám přehled toho, kde se vůbec vzal originál nebo kolik jsme na přípravě druhého dílu strávili v redakci Bookmedia času.

Kniha pod lupou

První díl s podnázvem Všude plno králíků vyšel v německém originálu v roce 2012 a poté následovalo dalších 9 dílů. Lenka se stala oblíbenou dětskou hrdinkou, se kterou se rádi zasmějí i dospělí. Autorkou je Alice Pantermüllerová, které se už v dětství líbila představa spisovatelské dráhy, nejprve se ale věnovala učitelství. Na Lenčiných katastrofách spolupracuje s ilustrátorkou Danielou Kohlovou, která knize propůjčila nezaměnitelnou podobu. Ilustrace jsou totiž nedílnou součástí příběhu a skvěle ho doplňují.

„Kooperace autorky a ilustrátorky je obdivuhodná. Ani jedno nepřebíjí to druhé.“ - iwikovaknihovna.cz

„V hodně situacích jsem viděla sebe samu, když jsem byla na prahu puberty.“ - matkynapalubu.cz

Další informace můžete vypátrat na Lenčiných stránkách lenciny-katastrofy.cz.