Blog

Soutěž Lenka

Vyhlášení soutěže s omalovánkou Lenky na zadní straně záložky je tady! Vybrat ty nejlepší nebyl žádný med, ale přesto jsme se nakonec usnesli na 6 nejlepších. Více v článku.

přečíst si

Říkali jsme si, že by vás možná zajímal i pohled samotných interpretů, na (nahrávání) audioknížky. Podařilo se nám dostihnout dvě naprosto nedostižitelné osobnosti českého herectví a dabingu, veliké profesionály – Aleše Procházku a Libora Terše.

přečíst si
Bára Kubátová

Barbora Kubátová je ilustrátorkou dětské knížky Z deníku kočičky Ťapičky, kterou jsme v březnu pokřtili (o tom, jak nám to šlo, si můžete přečíst tady). Ilustrátorkou je sice „čerstvou“, ale zato nadšenou a zapálenou. Jak se k ilustrování vlastně dostala a co jí přinesla spolupráce na příběhu o Ťapičce?

přečíst si

Máme radost! Včera v pražských Dejvicích totiž proběhl křest audioknížky Opuštěná společnost, ve které máme taky „tak trochu prsty“. Křest se uskutečnil v kruhu přátel a známých 27. 3. 2018 v 18:00. Večerem nás krásně provedla Aňa Geislerová. Křtu se zúčastnili všichni, co se na audioknize podíleli. Autor Erik Tabery, herci Jiří Dvořák a Ivan Trojan, mistr zvuku Jan Kacián i režisér Jakub Tabery. Dále také samozřejmě nakladatelka Paseky a zástupci Bookmedia i Audiotéky. Bylo to velké!

Podívejte se na fotky.

přečíst si

Soutěž s knihou Z deníku kočičky Ťapičky sice naoko skončila, my ale víme, že tomu tak úplně není. Pokud si totiž do konce března knihu zakoupíte, přispějete na dobrou věc. O co jde?

přečíst si

Jako každý rok, už 18 let nastává kouzelná akce Noc s Andersenem. Je to jedna noc v roce, kdy se prodlouží otevírací doba (nejen) knihoven po celé (nejen) České republice a stovky děti se ponoří do světa pohádek. A my moc dobře víme, že děti potřebují pohádky jako sůl. Proto jsme přidali i svou troškou do mlýna a k příležitosti výročí prvního vydání pohádky Statečného cínového vojáčka jsme tento příběh, spolu s Petrem Kubesem, připravili v audio verzi.

přečíst si
Ťapička soutěž

Úvodem spoléháme už na to, že jste si všimli naší nové dětské knížky Z deníku kočičky Ťapičky. A jestli ne, jedná se o pohádku vypravující o malém koťátku, které se zrovna stěhuje do nového domova. S neznámým místem ruku v ruce přichází i zajímavá dobrodružství, kterým malé koťátko čelí a vy s vašimi dětmi můžete být u toho!

přečíst si

Opuštěná společnost střílí do české politiky i národa. Erik Tabery, známý publicista a šéfredaktor Respektu, v ní přesvědčivě píše o nás samotných. Proč se o ní zmiňujeme teprve teď, když vyšla už loni? Ano, hádáte správně, nově si ji totiž můžete i poslechnout.

přečíst si
S (audio) knížkou do života

Znáte náš Špalíček pohádek a říkadel s ilustracemi Adolfa Dudka? Najdete v něm oblíbené české pohádky jako O perníkové chaloupce, O Červené karkulce nebo O Palečkovi a také nejznámější lidová říkadla, básničky a písničky.

přečíst si
Markéta Harasimová

Tato blonďatá, charismatická a věčně usměvavá milovnice koček je autorkou mnoha erotických thrillerů a detektivek, určených zejména pro dospělé publikum. Nedávno se ale rozhodla, že napíše taky něco pro děti, kterých se kolem ní prý vyskytuje čím dál tím více. A tak vznikla knížka příběhů „Z deníku kočičky Ťapičky“.

přečíst si