Meltingpot+ v Domě knihy Knihcentrum.cz

 

Červenec je již tradičně spojen s mezinárodním hudebním festivalem Colours of Ostrava. Třetí největší město Česka se každoročně na čtyři dny promění v pulsující oázu umění a zábavy. Tato jedinečná akce však není spjata pouze s hudbou, ale také se vzděláním, o čemž se budete moci sami přesvědčit v rámci mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot, jež vám i letos nabídne celou řadu kvalitních českých i zahraničních řečníků.

Jedinou externí scénou fóra Meltingpot bude letos knihkupectví Dům Knihy Ostrava Knihcentrum.cz, kde na vás bude čekat celkem 16 zajímavých řečníků z Česka i zahraničí. Festival Colours of Ostrava i Meltingpot budou probíhat ve dnech 18. až 21. července a právě v těchto dnech budete moci navštívit besedy v ostravském Domě knihy na Smetanově náměstí.  

Tuto jedinečnou událost zahájí výtvarník Bryan McCormack svou vernisáží Yesterday-Today-Tomorrow, která vizualizuje evropskou uprchlickou krizi. Můžete se těšit na osobnosti z oblasti ekonomie, filozofie, osobního rozvoje, literatury nebo cestování jako jsou Tomáš Sedláček, Jiří Drahoš, Bruno Marion, John Perkins, Erik Tabery, Ivana Chřibková, Ilona Švihlíková či Karel Kovář alias KOVY a další.

Kompletní program Meltingpotu na scéně Dům knihy najdete zde.

Každý den jsou na programu čtyři besedy, první z nich bude začínat vždy v 10:00 a poslední bude končit v 18:00 tak, abyste stihli hlavní program hudebního festivalu. Výhodou externí scény Meltingpotu v Domě knihy je, že pro účast na besedách není nutné mít zakoupenou vstupenku na festival Colours of Ostrava. Vstup na všechny besedy je navíc ZDARMA. Pokud si ovšem chcete zajistit místo k sezení, je potřeba si ho předem zarezervovat a na besedu se dostavit 15 minut před začátkem, kdy všechny neobsazené rezervace propadají.

Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny, těm bez náramku nabízíme v době konání besedy slevu 20 % na titul, který je spojen s konkrétním řečníkem.

Sledujte aktuální informace na Facebooku Domu knihy a rezervujte si místa na jednotlivé besedy.

Těšíme se na vaši účast!