Kniha Z deníku kočičky Ťapičky oficiálně uvedena do knižního světa

Křest

Dětská knížka Z deníku kočičky Ťapičky spisovatelky Markéty Harasimové a ilustrátorky Barbory Kubátové je oficiálně pokřtěna! Milé odpoledne s kočičkou Ťapičkou se odehrálo 6. března na pražském Václavském náměstí v prodejně Knihy Dobrovský. Moderátorem celé akce byl Slávek Boura, úlohy kmotrů knížky se zhostili Dáda Patrasová a Michal Nesvadba.

Křest se od samotného začátku nesl v příjemném duchu, Slávek Boura vtipně poukázal například na to, že autorka Markéta Harasimová se až do křtu osobně neviděla s ilustrátorkou Bárou Kubátovou, veškerá jejich komunikace totiž probíhala jen přes nakladatelství Bookmedia, které knihu vydalo. Právě Bookmedia zprostředkovala přes svého ilustrátora Adolfa Dudka kontakt mezi Bárou a Markétou, díky čemuž mohla vzniknout tato milá knížka.

 

Nejvíce ale samozřejmě mluvila autorka příběhu o kočičce, Markéta Harasimová. Ta se pochlubila tím, že momentálně žije hned s 8 kočkami a její vlastní Ťapička rychle roste. A tak se příběh nejspíše dočká pokračování, ve kterém bude mít hlavní hrdinka svá vlastní koťátka. A pak už přišel čas na čtenou ukázku. Markéta si vybrala úvod knihy a seznámila fanoušky a novináře s cestou Ťapičky do nového domova. Dáda Patrasová a Michal Nesvadba popřáli Ťapičce hodně nadšených dětských čtenářů, kteří ji budou mít rádi, a za chvíli se už neslo šampaňské… A knížka Z deníku kočičky Ťapičky byla slavnostně přijata do knižního světa. Vše se samozřejmě neobešlo bez autogramiády obou autorek. A přítomné děti zaujatě listovaly knížkou ještě vonící novotou.

„Křest se moc povedl, atmosféra byla příjemná, moderátor zvládl vše skvěle. Bylo to vtipné a milé a jednoduše to mělo to, co křest mít má, takže jsem spokojená,“ pochvalovala si průběh křtu své vůbec první dětské knížky Markéta.

Stejně tak byla příjemně naladěná i Bára: „Srdce mi tlouklo celou dobu, nejsem totiž zvyklá být středem pozornosti, ale kupodivu to ve mně nakonec zanechalo klidný pocit. Mám z toho radost.“                

                

Více fotografií naleznete zde (autor: Lukáš Houra).