Recenze: Petrademone – Kniha bran

Panství Petrademone je opředeno hned několika záhadami. Navíc to po Fridině příjezdu vypadá, že nic není, jak se zdá. Je to všechno jen v její hlavě, nebo se na tomto světě opravdu děje něco nekalého? A co když to sahá až za jeho hranice?

Stačí jen několik řádků, než pochopíte, že to, co vás v dalších kapitolách čeká, bude pěkná jízda. Ponurá a tajuplná atmosféra, která vás pohltí jako mlha v Petrademone, tvoří napětí, jež podtrhuje Fridino dobrodružství a podněcuje naši rostoucí touhu otočit o stránku dál. Originální a čtivá zápletka je protkána pocity, osudy i minulostí hrdinů a každý z nich diváka zaujme svým osobitým kouzlem.

Autor je navíc zkušený režisér a scénárista, a tak není divu, že se cítíte jako byste byli sami součástí příběhu. Manlio Castagna dokáže podtrhnout naši obrazotvornost takovým způsobem, že i bez ilustrací jsme sami ztuhlí strachy z obrazu Kostrouna.

 

Tmavá noc, psi a záhada: To vše na vás kniha chystá. Když se Frida nastěhuje, pořád se utápí ve vlastním smutku nad ztrátou rodičů. Netrvá však dlouho, než její ztrápený vnitřní hlas doplní další. Cizí.

Co to znamená? Proč na ni mluví?

Dvojčata Oberdanova jsou pro změnu kluci, kteří nezůstanou ani chvíli sedět. Pořád se kolem nich něco děje a pokud ne, zařídí si to sami. Není divu, že se brzy dostanou do nebezpečí života a smrti společně s Fridou.

Ta brzy získává pocit, že se celý svět obrátil proti ní. Co se může pokazit se pokazí, záhada nenabírá konce a ke všemu musí čelit „zlé čarodějnici“: sestře tety Cat.

Dobro a Zlo

Čarodějnice má však dceru s duší anděla. Společně s Fridou a dvojčaty se tak stávají spojenci na život i na smrt a čím nebezpečnější se ukazuje jejich úkol, tím jistější si Frida je, že na jeho konci ji čeká ono Dobro.

Děj se navíc odehrává v Itálii. Nečekají však na vás sluncem protkané uličky plné květin a rozličných vůní. To zde nehledejte. Pokud ale toužíte po tajemném dobrodružství, fantastickém světě a napínavém příběhu, tak nemůžete sáhnout vedle.

Autor: Kristin Sedeni