KNIHOLOVEní: Ulovte si knihu Worldrunner – Lovci

Na počest všem dobrodruhům, knihomolům, lovcům kešek a hledačům pokladů jsme si pro vás připravili lov knížek z našeho nakladatelství ve třech největších městech České republiky – Praze, Brně a Ostravě.

Velké finále je tady! Dnes si můžete v Praze ulovit naprostou novinku – první díl série Worldrunner: Lovci Thomase Thiemeyera!

Říká vám něco pojem GeoCaching? Pak vítejte ve světě, který hledání kešek posouvá na novou úroveň. Ve světě, kde existuje nelegální sociální síť GlobalGames, přístupná pouze skrze darkweb. Právě na téhle síti lovci kešek alias runneři komunikují, hledají sponzory a uzavírají sázky. Jedním z nich je také Tim, který dostane možnost být jedním ze stovky runnerů zapojených do celonárodní hry.

Na sedmi místech po celé zemi je důmyslně ukryto sedm keší, které najde jen ten nejrychlejší a nejnápaditější hráč. Jenže Tim je docela obyčejný kluk a v téhle soutěži by se mu rozhodně hodil nějaký spojenec. Vytvoří proto tandem s další runnerkou – Annikou alias Sakurou. Společně hledají indicie ukryté po celém Německu, a kromě zapeklitých úkolů se musí potýkat s mnoha komplikacemi. Není divu, že je tahle soutěž na hranici legality, protože se někteří účastníci neštítí ani podvodů a naschválů. Výhra je vskutku lákavá a kačeři tak musí občas riskovat i vlastní život. Vydrží však Timovo přátelství s Annikou až do konce? Výhra je totiž jen jedna.

Ohlasy čtenářů:

„Takhle má vypadat literatura pro mládež! Kombinace špičkové technologie, virtuální reality a velmi reálných výzev pro mysl i tělo je jedinečná. Thomas Thiemeyer dokáže zaujmout mladší čtenáře, ale opět překvapil také ty starší, jako jsem já, vtipnými filmovými narážkami.“

„Skvělá knížka, byla jsem unešená hned od první stránky. Rozhodně si přečtu i druhý díl.“

„No, teď tu sedím a mám abstinenční příznaky, protože na pokračování si budu muset hezky počkat. A mám pocit, že teprve teď se to celé rozjede.“

„Do knihy se klidně můžete pustit, i když geocaching neznáte. Pokud s ním máte zkušenost, propojí vás to s příběhem o něco více. Ale i bez toho je to prostě skvělá kniha, kterou si musíte přečíst! Rozhodně doporučuji.“

Jak knihu získáte?

Pravidla jsou jednoduchá. Každý týden na facebooku a instagramu našeho nakladatelství zveřejníme fotku místa, kde jsme schovali poukázku na jednu z našich knížek. Vaším úkolem už pak bude jen podle fotky poznat, kde se schovaný „poklad“ nachází, poukázku najít a ozvat se nám s fotkou výherního poukazu buď skrze Instagram nebo Facebook. Knížku vám pošleme poštou, kam jen si budete přát.

Takže lovu zdar, naši milí kniholovci!

Tým Bookmedia.