Korejské superstar! BTS slaví 10. výročí

Nová kniha BTS ikony k-popu
Životopisná kniha o BTS

Jungkook, V, Jimin, Suga, Jin, RM a J-Hope – sedm mladých korejských kluků s jedním cílem a snem: stát se idoly k-popu. Vy, co znáte BTS, už víte, že cesta k jejich úspěchu nebyla vůbec snadná a vydlážděná zlatem. To hlavně díky jejich talentu, výrazným osobnostem a neskutečné dřině se jim povedlo vylézt až na vrchol žebříčků. Tento rok slaví 10 let! A toto aktualizované vydání popisuje celou jejich cestu, všechny songy, videoklipy a k dobru také přidává desítky Bangtangských bomb. Vše pěkně v souvislostech.

BTS na předávání Grammy 2022 v oblecích Luise Vuitton

BTS nejsou jako ostatní korejské k-popové kapely. To můžete z úst jejich fanoušků neboli ARMY slyšet často. Ale proč tomu tak je a jaké jsou hlavní rozdíly mezi těmito kluky a ostatními k-popovými idoly? To jsme v redakci při přípravě knížky Bts ikony k-popu sami zjistili. Teď přinášíme aktualizované vydání!

BTS od ostatních odlišuje volnost, kterou mají ve své tvorbě

Zformovala je sice produkční společnost Big Hit, která jim dala zázemí. Zásadním rozdílem ale bylo, že tato společnost nepocházela z tzv. velké trojky – tří největších nahrávacích společností v Jižní Koreji. Od začátku tedy Big Hit pracovalo s výrazně menším budgetem, než měli k dispozici ostatní giganti. Všech sedm chlapců spolu také jako ostatní žilo, učilo se a trénovalo, aby se mohli stát tzv. idoly.

BTS společně s Lil Nas X při předávání cen Grammy

Jakmile ale byli BTS v konečné sestavě, dostali oproti jiným k-popovým kapelám velkou volnost v psaní svých vlastních textů. A tak se jejich opravdové talenty mohly projevit naplno a odstartovala tato nekontrolovatelná Bangtangská bomba. Chlapci se odlišovali od mainstreamu tím, že zpívali nejen pozitivní a krásné písně, ale často se ve svých písní zmiňovali o „zapovězených“ věcech, jako je například boj proti školnímu systému, s velmi silnou rapovou linkou. BTS byli zkrátka pro k-pop a následně i celý svět jako zjevení a stali se doslova mluvčími své generace.

Nejsou jen k-popové hvězdy, ale módní ikony

Netrvalo to dlouho a zazářili nejen v Asii, ale postupně také v Americe i Evropě. Několikrát vystoupili jako řečníci v OSN, vyhráli bezpočet cen a jejich písně se umístily na špičce hudebních žebříčků po celém světě. To se ještě před nimi žádné jiné k-popové kapele nepovedlo. BTS se stali mezinárodními superhvězdami.

BTS v OSN

BTS jsou mluvčími své generace

Může je vůbec něco zastavit?

Desetileté výročí BTS jsme se rozhodli oslavit aktualizovaným vydáním jejich životopisné knihy, která podrobně popisuje jejich vzrušující a šílenou cestu od začátků až do současnosti. Momentálně má totiž kapela ohlášenou pauzu kvůli vojenské povinnosti. Ale nezoufejte, pokud jste na BTS narazili až nyní! Jednotliví členové se mimo plnění vojenské služby věnují také svým sólovým projektům, které nejsou o nic méně skvělé než jejich společný projekt. Hudebně jsou tito kluci naprosté špičky, za což hovoří i časté spolupráce s velkými popovými hvězdami. Víte co, přečtěte si o všem sami! To bude nejlepší.

Sami jsme zvědaví, kam kluci dokáží k-pop ještě posunout, díky této knize nám totiž také přirostli k srdci. A vám přirostou jistě také!

BTS dospěli a s nimi i obálka knihy

BTS dospěli. A s nimi i obálka aktualizované knihy. Co na ni říkáte?