Ťapička podporuje útulky

Ťapička soutěž

Úvodem spoléháme už na to, že jste si všimli naší nové dětské knížky Z deníku kočičky Ťapičky. A jestli ne, jedná se o pohádku vypravující o malém koťátku, které se zrovna stěhuje do nového domova. S neznámým místem ruku v ruce přichází i zajímavá dobrodružství, kterým malé koťátko čelí a vy s vašimi dětmi můžete být u toho!

Ačkoliv vydání této knížky doprovázely různé malé i větší katastrofy, nevzdali jsme se a kniha přece jen včas dorazila na pulty knihkupců, na e-shop, paní autorce, šéfredaktorce na stůl, recenzentům a taky k nám do kanceláře k soutěžení. No a když už je kniha na světě, napadlo nás, že bychom mohli, a hlavně chtěli podpořit nějakou dobrou věc. Proto jsme se rozhodli věnovat část výtěžku z prodaných knih vybranému kočičímu útulku. Dobrý nápad?

Vytvořili jsme (foto) soutěž, které se můžete zúčastnit i vy! Stačí se podívat na náš Facebook a zapojit se taky. Nahrajte fotku (nebo i dvě) se svým kočičím mazlíčkem a jakmile to uděláte, hlasujte pro své favority, sledujte, kdo je na tom nejlépe a vyzvěte své přátelé, aby vám k výhře pomohli.

Když vyhrajete, můžete se rozhodnout, jakému kočičímu útulku část výtěžku z prodeje knihy za celý měsíc březen poputuje. Kromě dobrého pocitu dostanete navíc knížku o Ťapičce a 4 knihy z naší produkce.

Výherce může vybrat jeden z těchto útulků:

Kočky ČB

Českobudějovický spolek začal vznikat v roce 2008 spojením okruhu dobrovolníků, kteří pečovali o opuštěné kočky. A právě oni nyní patří mezi jedny z mála, kteří se na jihu Čech starají o opuštěné, toulavé a týrané kočky. Kočky jsou umístěny v domácích depozitech a poté nabízeny k adopci. Najdete je zde nebo na Facebooku.

Devět životů

Občanské sdružení Devět životů se snaží snížit počet volně žijících koček na únosnou míru. Opuštěným kočkám hledají nové domovy a k dispozici mají 8 depozit. Působí především v oblasti Slaného a Kralup nad Vltavou. Najdete je zde nebo na Facebooku.

Pomocné ruce Olomouc

Toto občanské sdružení působí v Olomouci, pomáhá soukromým depozitům a mezi jejich hlavní cíle patří vybudování adekvátních prostor pro toulavé a opuštěné kočky se zajištěním péči i zázemí na území města Olomouc. Najdete je zde nebo na Facebooku.

Zatoulané štěstí

Spolek Zatoulané štěstí na ochranu zvířat působí na Kroměřížsku a zachraňuje opuštěná, zatoulaná a týraná zvířata, především kočky (ale nejen je). Momentálně mají v azylu více než 100 koček. Najdete je zde nebo na Facebooku.

Kočky Bohumín

Kočky Bohumín sdružuje více depozit, v tom hlavním jsou umístěny dospělé kočky a karanténa. Najdete je zde nebo na Facebooku.

Fousky

Spolek Fousky vidí své poslání v ochraně opuštěných nebo nemocných koček. Působí v plzeňském kraji, ale mají také depozitum v Praze a další plánují v Pardubicích. Najdete je zde.

 

Kromě možnosti vybrat útulek a získání knihy Z deníku kočičky Ťapičky dostane hlavní výherce další čtyři knihy: Před pikolou za pikolou, Pohodář, Lenčiny katastrofy: Všude plno králíků a Zdravé sladkosti. Výherce druhého místa si vybere z těchto knih dvě podle vlastního výběru a třetí místo si vybere jednu.

Čím více knížek Z deníku kočičky Ťapičky najde své nové čtenáře, tím více peněz darujeme vybranému útulku. Nezapomeňte tak obdarovat své děti nebo děti svých známých milým příběhem o kočičkách.

Více o knížce si můžete přečíst zde a soutěž najdete tady.