John Perkins a Scilla Elworthy na Meltingpotu

John Perkins je americký ekonom a bývalý lovec ekonomik, který se zabývá praktikami při vyjednávání se zeměmi třetího světa a odhaluje zdroje nestability a antiamerických nálad po celém světě. Vystupuje proti svým bývalým šéfům a bojuje za změny v sociálních, politických a ekonomických systémech. Usiluje o pozměnění společnosti tak, aby se svět stal lepším místem. Jeho kniha Zpověď lovce ekonomik vyšla ve více než 30 jazycích a stala se bestsellerem.

Scilla Elworthy byla třikrát nominována na Nobelovu cenu za mír. Je zakladatelkou organizace Peace Direct, která financuje a propaguje místní budovatele míru v oblastech konfliktu. Scilla se snaží vést dialogy mezi těmi, kdo rozhodují o použití jaderných zbraní po celém světě, a jejich kritiky. Ve své knize Mír jako podnikatelský plán nastiňuje možnosti, jak efektivně budovat mír ve světě.

John Perkins a Scilla Elworthy vystoupí na diskuzním fóru Meltingpot festivalu Coulours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice na společné přednášce Mír je možný ve čtvrtek 19. července od 16:15 hodin.

John Perkins mimoto vystoupí v rámci Meltingpotu také na scéně Domu knihy Knihcentrum.cz, a to v pátek 20. července ve 12:00 hodin.