Nová příručka pro malé dobrodruhy

Nová příručka pro malé dobrodruhy
Nová příručka pro malé dobrodruhy

Polský autor Marcin Przewoźniak připravil obsáhlou příručku pro děti, jak být dobrým skautem. Ale nenechte se mýlit – děti nemusejí vstoupit do junáckých oddílů. Naopak přináší léty prověřené znalosti a zkušenosti širokému okruhu čtenářů a čtenářek. A protože moderní doba vyžaduje kapitoly se současnou tematikou, najdete v knize také části věnované návykovým látkám, šikaně či moderním technologiím.
Kdo si vzpomene na drobné příručky do kapsy, které jsme si vozili na tábory nebo jimi opakovaně listovali, protože nás zajímalo, jak správně sbalit batoh, rozdělat oheň nebo si postavit stan? Učili jsme se z nich, jak rozeznat stopy zvířat, jedlé a nejedlé houby či stopovat oddíl, který nám chce ukrást táborovou vlajku. V současnosti nejsou o tyto zkušenosti děti nijak ochuzeny, autor je sepsal čtivě a přidal návody a rady, jak předcházet situacím, se kterými se mohou setkat.
Kniha je vhodná pro čtenáře od 7 let. Mladým dobrodruhům přináší množství zajímavých rad, návodů a informací. Rodiče, prarodiče, pedagogy i vedoucí zájmových kroužků zaujme rozmanitostí témat a zvoleným přístupem.