Průvodce pozorovatele dinosauřím světem

Dinosauři fascinují člověka napříč generacemi – především ale malé čtenáře a dobrodruhy. Nejnovější průvodce pozorovatele zobrazuje známé i nově objevené dinosaury na nádherných ilustracích s podrobnými informacemi. Téměř jako by bylo možné dostat se do blízkosti tyranosaura rexe či velociraptora nebo poznat jedince, kteří se zrakům paleontologů skrývali až do nedávné doby.


Americký autor Michael K. Brett-Surman sepsal informace o více než 160 dinosaurech. Celá kniha je koncipována jako průvodce pro pozorovatele, který vám přiblíží jejich rozmanitost a místo v prehistorickém ekosystému. Úchvatné ilustrace jsou doplněny zajímavostmi, které rozšiřují základní informace.

Vydáte se na pomyslné setkání s neuvěřitelnými tvory, jejichž životní cyklus si představujeme díky objevům fosilií. Seznámíte se s jedinci, jejichž název znamená „papouščí ještěr“, „příšerný dráp“ či „dvojitý trám“. Zjistíte, který nález dokládá, že dinosaurus zemřel v boji s tyranosaurem nebo že měl na povrchu těla letky a peří. Kniha mapuje místa výskytu dinosaurů, ale také poskytuje informace o čase, kdy vládli planetě, jejich rozměrech, taxonomickém zařazení či stupních potenciální nebezpečnosti. Navíc je doplněna radami malým badatelům, aby se na své dobrodružné výpravě nedostali do potíží.

Ať už jste milovník dinosaurů nebo jste hrdými rodiči či prarodiči malých dobrodruhů – kniha Dinosauři vám otevře svět nejúžasnějších tvorů všech dob.

Kniha je vhodná pro čtenáře od 8 let. Mladým průzkumníkům přináší základní informace a popis jednotlivých druhů, detaily a zajímavosti popsané u jednotlivých ilustrací i mapy výskytu a velikost v porovnání s dospělým člověkem.


Dinosauři jsou druhý díl knižní série Průvodce pozorovatele. První díl pojmenovaný Divoká zvířata naleznete na našich webových stránkách. Oba díly jsou k zakoupení u knihkupců a na www.knihcentrum.cz