Blog

Jak vznikal druhý díl Cestovatelských pohádek? Opět se na něm podíleli hned tři autoři: Jitka Severinová, Stanislava Korcová a ilustrátor Adolf Dudek.

Read more

Ostrov u irského pobřeží a jedna uzavřená komunita. Mohl by to být námět detektivky, Guido Sgardoli jde ale jinou cestou a přináší dobrodružný YA příběh obetkaný temnou pavučinou prokletí. Guido Sgardoli je úspěšným italským autorem a Sedmý kámen je jeho první kniha přeložená do češtiny. Co všechno si musel autor k napsání tohoto propracovaného příběhu nastudovat?

Read more

V květnu proběhlo mistrovství světa v jednom z nejagresivnějších sportů na evropském kontinentě – ledním hokeji. Právě jemu se v dětství věnoval oceňovaný švédský básník a spisovatel Tom Malmquist (1978), jehož druhý román s názvem Vzduch, který nás obklopuje nedávno vydalo ostravské nakladatelství Bookmedia. Kniha v sobě snoubí autobiografické prvky z autorova života se skutečným detektivním příběhem.

Read more

V červnu se konal další ročník pražského knižního veletrhu Svět knihy a my jsme měli tu čest přivítat na něm italského autora Guida Sgardoliho, autora YA fantasy Sedmý kámen. Podívejte se na jeho autorské čtení a diskuzi nad knihou.

Read more